Tudományos Diákköri (TDK) Konferencia

Tudományos Diákköri (TDK) Konferencia

Tudományos Diákköri (TDK) Konferencia

Tudományos Diákköri (TDK) Konferencia a felsőoktatásban – a szakkollégiumok mellett – a tehetséggondozás legjelentősebb és legnagyobb hagyománnyal bíró színtere. Nyilvános fórumot biztosít a tanterven túlmutató tudományos színvonalat képviselő hallgatói publikációknak. A konferencia célja, hogy segítse a résztvevő hallgatók tudományos és szakmai pályafutását, valamint a tudományos gondolkodás és kutatás fejlesztését. 

A dolgozatokat konzulens segítségével készítik el a hallgatók, és a tudományos konferenciákhoz hasonlóan szekciókban mutatják be azokat. A dolgozatokat és előadásokat szakmai zsűri bírálja el a tudományos publikációk követelményei és szabályai szerint.

Tehát a hallgató a felsőoktatási képzésben elsajátított ismereteken alapulva, de azokon túlmutatva saját tudományos munkát, kutatást végez, és az eredményeket egy TDK-dolgozatban és prezentációban foglalja össze.

Olyan hallgatói eredmény (dolgozat), amelyet korábban már bármely tantárgy keretében a követelményrendszer teljesítésének részeként bemutattak (beleértve a már leadott projektfeladatot és szakdolgozatot is) változatlan tartalommal, érdemi tovább fejlesztés nélkül nem nevezhető a konferenciára!

A hallgatói munka két részből áll:

  1. ELTE-konzulens segítségével egy érdekes kutatási kérdés azonosítása, és megfelelő módszertan segítségével egy 20-80 oldalas dolgozattal válaszok bemutatása;
  2. részvétel a konferencián, ahol az elért eredményeket egy prezentációval ismerteti a hallgató.

A 2024-es ELTE GTK TDK Konferencia fontosabb határidői:

  • jelentkezés határidő: október 21. (hétfő) éjfél;
  • dolgozatleadási határidő: október 28. (hétfő) éjfél;
  • konferencia időpontja: november 6. (szerda) délután.

Regisztrációs felület: a regisztráció később indul 

Tájékoztatás, segítségkérés: Dr. Bedzsula Bálint (tdk [kukac] gtk.elte.hu)


2024. április 17-én Dr. Bedzsula Bálint tájékoztatót tartott a 2024-es konferencián való részvétellel kapcsolatban.


Részletes ismertető a TDK-ról, segítség a kezdéshez és a konkrét lépések a részvételhez itt érhetők el.

Amennyiben szeretne részt venni az ELTE GTK TDK Konferenciáján, de nem talál választ kérdésére, forduljon információét a kar TDK-felelőséhez: Dr. Bedzsula Bálint (tdk [kukac] gtk.elte.hu)