Öntevékeny Körök

Öntevékeny Körök

Öntevékeny Körök
Ha a középiskolában rendszeresen jártál valamilyen szakkörre, az ELTE GTK-s tanulmányai éveid alatt sem kell lemondani a közösségi tevékenységekről, hiszen téged is várnak az Öntevékeny Körök! Ha pedig nem találnál kedvedre valót, Te is alapíthatsz egyet! 

Az ELTE GTK Hallgatói Önkormányzata 2023-ban írta ki az ún. Öntevékeny Körök (ÖK) alapítására szóló pályázatot azzal a céllal, hogy a közösségi élet iránt tenni akaró hallgatók anyagi támogatás mellett alapíthassanak a tantermi kereteken túlmutató közösségeket. Így a hallgatók kipróbálhatják, fejleszthetik magukat azokon a területeken, amelyek őket érdeklik, miközben azonos érdeklődésű barátokat szerezhetnek. Minden kört egy vezető tart össze, aki a működést szervezi és a HÖK-kel kapcsolatot tart, tevékenységéért pedig ösztöndíjban részesülhet.

Jó hír, hogy már elsőévesként is tagja lehetsz az ELTE GTK-n működő bármelyik Öntevékeny Körnek, így nemcsak kedves hobbidat folytathatod, vagy éppen fedezhetsz fel egy újat, hanem felsőbb éves kollégáiddal ismerkedhetsz meg, akiktől hasznos tanácsokat kaphatsz az előtted álló 3-5 évre. Sőt, ha buzog benned a tettvágy, te magad is alapíthatsz egy új Öntevékeny Kört, ezzel gyakorolva a vezetői felelősséget és színesítve a kar közösségi életét! 

Az elmúlt két félévben pontosan tíz Kört alapítottak a hallgatók, amelyek között egyaránt akad a gazdasági-szakmai készségeket fejlesztő és kikapcsolódást nyújtó csoport. Az Alliance lehetőséget kínál a tagoknak, hogy fejlesszék vállalkozói készségeiket, és egy olyan közösség részévé váljanak, amely inspiráló és támogató környezetet biztosít a vállalkozói karrierjük elindításához. A Könyvelői Körnek köszönhetően a hallgatók megismerkedhetnek a számvitel szakma nyújtotta lehetőségekkel, jövőjéről, és elmélyedhetnek a szakma rejtelmeiben.

Heels&Feels és az ELTEátrum a művészet segítségével ad teret a hallgatóknak, hogy magabiztosságot és a mindennapi élethez szükséges készségeket sajátítsanak el. Míg a Heels&Feels berkeiben magas sarkús táncoktatás folyik, addig az ELTEátrum heti rendszerességgel a drámapedagógia módszerével segít az egyetemi tanulmányok vagy a munka világában nélkülözhetetlen kompetenciák játékos fejlesztésére.

Igazi kikapcsolódást kínál a QLTR Filmklub havonta megrendezésre kerülő közös filmestjével, a KAT, azaz a Kreatív Alkotók Társasága rajzolós, festős és egyéb kézműves alkalmaival, valamint a Kávészünet, ami a különleges kávék kedvelőit invitálja minden héten más-más kávézóba, amit egy közös kiértékelő beszélgetés követ.

Az irodalom szerelmeseinek sem kell unatkoznia, hiszen őket várja a Kreatív Írói Kör és az Irodalmi Kör. Míg az előbbinél a tagok maguk gyakorolják különböző műfajokban az írást, addig az utóbbihoz csatlakozók a nagy vagy éppen kisebb klasszikusok műveit vitatják meg találkozóikon. Akik pedig inkább a zene mentén kezdeményeznek beszélgetéseket, és mellette szívesen játszanak társasjátékokkal, azoknak a Múzsák nevű Körben a helyük! 

Jelentkezni az ELTE GTK Inform oldalon tudsz az Aktualitások/Feliratkozás menü alatt. Várunk Téged is!