A Karról

A Karról

A Karról

1920-ban az ELTE Budapesti Tudományegyetem nevű elődjén Magyarországon elsőként jött létre egy igazi közgazdaságtudományi kar, 101 évvel később pedig a 2017-ben alapított Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) jogutódaként az ELTE Gazdaságtudományi Kara viszi tovább a hagyományokat. Az ELTE ma már ismét a gazdasági képzés meghatározó intézménye.

A GTK 2021. augusztus 1-től lett az ELTE önálló kara. Doktori iskolával rendelkezik, mind a hat mesterszakja piacvezető, négy alapszakján pedig az ország egyik legkiválóbb hallgatósága tanul magyar és angol nyelven.

Oktatóink nagyobb része egyetemi professzor és docens, és a kiemelkedő akadémiai háttér mellett modern, hallgatóbarát környezetben tanulhatnak nálunk diákjaink.

Az ELTE egészének országos és nemzetközi elismertsége mellett az ELTE GTK-t a gazdaságtudományi területen jegyzik a legmagasabb szinteken. Legnagyobb büszkeségünk, hogy Magyarországon minket választ a legtöbb már diplomás hallgató: a GTK a legnagyobb hazai mesterképző kar, az első helyes jelentkezők és a felvettek számát tekintve egyaránt. Azaz a már jelentős felsőoktatási, szakmai és munkaerőpiaci tapasztalattal rendelkezők minket választanak a legnagyobb létszámban.