A Karról

A Karról

A Karról

1920-ban az ELTE Budapesti Tudományegyetem nevű elődjén Magyarországon elsőként jött létre egy igazi közgazdaságtudományi kar, 101 évvel később pedig a 2017-ben alapított Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) jogutódaként az ELTE Gazdaságtudományi Kara viszi tovább a hagyományokat. Az ELTE ma már ismét a gazdasági képzés meghatározó intézménye.

A GTK 2021. augusztus 1-től lett az ELTE önálló kara. Doktori iskolával rendelkezik, mind a hat mesterszakja piacvezető, négy alapszakján pedig az ország egyik legkiválóbb hallgatósága tanul magyar és angol nyelven.

Oktatóink nagyobb része egyetemi professzor és docens, és a kiemelkedő akadémiai háttér mellett modern, hallgatóbarát környezetben tanulhatnak nálunk diákjaink.

Az ELTE egészének országos és nemzetközi elismertsége mellett az ELTE GTK-t a gazdaságtudományi területen jegyzik a legmagasabb szinteken. Legnagyobb büszkeségünk, hogy Magyarországon minket választ a legtöbb már diplomás hallgató: GTK a legnagyobb hazai mesterképző kar, idén 1500-an szerettek volna hozzánk bejutni első helyen. Azaz a már jelentős felsőoktatási, szakmai és munkaerőpiaci tapasztalattal rendelkezők minket választanak a legnagyobb létszámban.

A HVG Diploma 2021 szerint „az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete vált az utóbbi három év sikertörténetévé”. A HVG alapszakos hallgatói kiválósági rangsorában az ELTE GTK a 158 karból álló teljes hazai mezőnyben a második. Amennyiben az itt futó négy szakot tekintjük, fej fej mellett a két legsikeresebb egyike vagyunk, azaz kétség sem fér hozzá, hogy az ELTE GTK az egyik legjobb alapképzési hely is. A 2021-es rendes felvételi eljárásban 1805 alap-és mesterszakos hallgató választotta a GTK képzéseit, a karon tanulók száma pedig meghaladja az 5200-at. 

Ezen az úton megyünk tovább. Vezető mesterképzésinket idén még tovább fejlesztettük. Bár alapszakjainkra idén csak 400 pont feletti pontszámmal lehetett bejutni, a hallgatókat állami ösztöndíjjal, nyugodt és kiegyensúlyozott képzéssel, valamint angol és magyar oktatási nyelvek ingyenes kombinálhatóságával várjuk.