Vizsgaközpont

Vizsgaközpont

Vizsgaközpont

A Vizsgaközpont új korszakot indít a felsőoktatásban. A tudáshoz az egyetemeken ma már több úton is hozzá lehet jutni, az ELTE gazdasági képzésének sikere is nagyban köszönhető annak, hogy a hagyományostól eltérő utakat beépítette képzési rendszerébe. A számonkérés átalakítása azonban váratott magára. A pandémia végül felgyorsította a folyamatot, és a GTK néhány hónap alatt kialakította azt a létesítményt, ahol a vizsgáztatás újszerű módon, egyedülálló technikai feltételek mellett, elektronikusan valósulhat meg.

A Rákóczi út - Szentkirályi utca sarkán található létesítménybe belépve a várakozótérben egy nagyobb kivetítőn láthatják az érkezők, hogy a vizsgatérben melyik munkaállomáshoz kell ülniük a számonkérésen. A hatalmas vizsgatérben oszlopos elrendezésűek a vizsgaállomások, az ülésrendet itt is kivetítjük. Egy-egy vizsgaállomáson monitor, billentyűzet, egér és rajzolótábla található. Csak a GTK által biztosított számítástechnikai eszközök, valamint programok használhatók a számonkérés során. A számítógépeken betekintésgátló található. A vizsga minden mozzanata rögzített.

A fájl megnyitásához intézményi e-mail cím (felhasznalonev@student.elte.hu) szükséges, melynek létrehozásáról részletes tájékoztatást itt talál.