Felvételi

Felvételi

Az ország első számú kara

A felvett alap- és mesterszakos hallgatók összesített száma alapján 2022-ben az ország legnagyobb kara lett az ELTE GTK, miközben a bejutási pontszámokkal mérhető és az alapszakon összehasonlítható hallgatói kiválóságban is az élre tört a gazdasági képzőhelyek között.

A mesterképzések területén az ELTE GTK az első, nemcsak a gazdasági, de az ország összes egyetemi karát tekintve is. Hat mesterszakja (MBA, vezetés és szervezés, pénzügy, számvitel, marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás) egyenként is mind piacvezető az elmúlt évek jelentkezési és felvételi adatai alapján. 2022-ben a gazdasági mesterszakosok 33%-a itt kezdett tanulmányokat, messze többen, mint a versenytárs egyetemeken.

Mind a négy alapszakján ingyenes az angol nyelvű oktatás, és 2022-ben egy kivételével itt voltak a legmagasabbak a bejutási ponthatárok is. Természetesen az ELTE GTK minden hallgatója jogosult volt állami ösztöndíjra. A hallgatói kiválóságot tekintve az ország legerősebb évfolyama kezd itt tanulmányokat gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, valamint pénzügy és számvitel alapszakokon, az utóbbi kettőn tisztán angol nyelven is.

A 2023 februárjában induló mesterszakok és a személyes igényeid úgy illeszkednek, akár a puzzle darabkái. Bármilyen élethelyzet adódik, a mesterképzéseink alkalmazkodnak hozzád.
Tanulj munka mellett rugalmas időbeosztással!
Teljesítsd a tárgyakat személyre szabott ütemezéssel!
A projektfeladat és a szakdolgozat hozzájárul munkádhoz – és fordítva!
Mesterdiploma egy, két vagy három év alatt?
Olvasd el cikkünket!