Alapképzés

Miért az ELTE GTK alapszakjai?

SOKSZÍNŰ EGYETEM: SOKOLDALÚ FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉG – KREATIVITÁS

Mi jobban hiszünk a sokoldalúságból fakadó kreativitásban, mint az egy szűkebb területre történő specializálódásban. Azt gondoljuk, hogy ebben az életkorban az alapképzésen az egyéni képességek feltá­rása, kipróbálása és kibontakoztatása a legfontosabb. A hallgatókat támogatnunk kell sokféle életút megalapozásában, hiszen egy gazdasági alapszakról még sokfelé fordulhat egy fiatal egyetemista pályája. 

A sokoldalúság eléréséhez az alapos szakterületi tudás mellett hang­súlyt helyezünk a kommunikációs készségek fejlesztésére, a jogi, pszichológiai, társadalmi, informatikai ismeretek átadására, vagy éppen a társadalmi-környezeti kérdések meg­értésére is. Ráadásul ebben az ELTE egyedülálló adottságai miatt az ország legkiválóbb szak­embereire támaszkodhatunk. 

Az ELTE-n sokszínű egyetemi környezet vesz körül, ami lehetőségeket ad a világ felfedezé­sére, hogy a gazdasági szakod mellett olyan dolgokról tanulj, amikről nem is tudtál, amikről nem is gondoltad, hogy érdekel, de később hozzájárulnak, hogy széles látókörű, kreatív ember légy.

KÖLTSÉGMENTESEN LEHET SZAKOT VÁLTANI A KÉPZÉS SORÁN

Válassz szakot egy vagy két év után, amikor már tudod, mi lenne neked megfelelő! 

Most, amikor pályát választasz, nem biztos, hogy tudod, mi lenne szá­modra az ideális irány. Nálunk kapsz időt arra, hogy az alapvető üzleti területeket megismerd, és azután dönts. Négy alapszakunk első tan­évei számos közös részt tartalmaznak, hogy könnyedén válthass másik szakra, ha az jobban megtetszik. 

Válthatsz majd a mesterszakoknál is! A következő választásra, esetleg irányváltásra ekkor nyílik lehetőséged: hat országosan vezető mesterszakunkra bármelyik alapszakunk­ról továbbléphetsz.

VILÁGSZINVONLÚ OKTATÁSTECHNIKA SEGÍTI A TANULÁST

Magyarországon egyedülálló high-tech oktatástechnika segíti a tanulást. Ilyen külföldön is csak a világ legjobb egyetemein található. Minden te­remben korszerű ledfalak, kivetítő(k), kamera, hangosítás és elektronikus tábla van. Az órákról olyan videófelvétel készül, ami egyszerre jeleníti meg az előadást és az előadási anyagokat, és még az elhangzottak alap­ján is kereshető, nem csak az órai diák tartalma alapján. Ha például nem értesz egy fogalmat, és rákeresel, akkor minden olyan helyet kiad, ahol a tanár azt említette, vagy a dián szerepelt. Minden tananyag elérhető elektronikusan, az órarendet naprakészen bármikor megtalálod a telefonodon, és további hasonló szolgáltatások várnak. 

A videótárban az összes óra anyagát megnézheted, néhányat otthonról is. A csúcstechnikát képviselő vizsgaközpontban a megszokott digitális környezetben, általad választható időpontokban írhatod a dolgozatokat és a vizsgákat.

ADOTTSÁGAIDHOZ ILLŐ TANULÁSI FORMÁK ÉS FELKÉSZÜLÉSI LEHETŐSÉGEK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ EGYENMÓDSZEREK HELYETT

Ki lehet indulni abból is, hogy van egy legjobb tanulási gyakorlat, ami a hall­gatók számára általában a legeredményesebb, ezért mindenkinek ezt kell csinálnia. De lehet abból is, hogy a hallgatók különbözőek, ezért külön­böző módszerekkel tudnak eredményesen tanulni. Mi ez utóbbi irányt követjük, és inkább a tudáscentrikus megközelítést használjuk. Nem hisszük, hogy mindenki számára azonos felkészülési folyamatot célszerű elő­írni, hogy a kötelező bejárás, csoportmunka vagy órai aktivitás minden hallgatónknak a legjobb. 

A hallgatók eltérő igényei miatt a hagyományos oktatási elemek mellett (pl. tantermi ok­tatás, csoportos és egyéni projektfeladatok, olvasás), párhuzamosan megjelennek nálunk digitális elemek is (pl. diasorozat, videó, elektronikus számonkérés). Választható sokféle fel­készülési út, ugyanakkor ezekhez egységes és következetes a tudás számonkérése. 

Lehetőséged van, hogy kipróbálj különböző tanulási formákat, és kiválaszd a neked leginkább megfelelőket. Szerezd meg a tudást úgy, ahogy neked a legkönnyebb és a leghatékonyabb!

TANULHATOD AZ EGYES TÁRGYAKAT ANGOLUL VAGY MAGYARUL – TUDÁSOD ÉS TETSZÉSED SZERINT

Nem kell előre a tisztán angol vagy magyar nyelvű szak között választani, mert nálunk nyelvtudásodnak, felkészültségednek és érdeklődésed­nek megfelelően tárgyanként választhatod meg, hogy milyen nyel­ven tanulod őket. Mindkét, csak magyar nyelven meghirdetett szakunkon a tárgyak döntő többsége elérhető angolul is a magyarral párhu­zamosan. Az angol nyelven is hirdetettek esetében természetesen az összes. 

Ha minden tárgyat angolul hallgatsz, akkor angol, ha csak néhányat, akkor angol és magyar vegyes képzési nyelvű szakot végzel. Ha pedig tisztán magyarul akarod elvégezni a képzést, akkor erre is van lehetőséged. 

Folyamatosan fejlesztheted az angol nyelvtudásodat. A szakmát és a szaknyelvet egyszerre tanulhatod extra költségek és időráfordítás nélkül. Így mire végzel, az angol a munkanyelved lesz, és bárhol magabiztosan vállalhatsz munkát, vagy tanulhatsz tovább mester­szakon.

ERASMUS-SZAL TANULHATSZ KÜLFÖLDÖN, VILÁGOT LÁTHATSZ

Az európai csereprogramok (pl. Erasmus+) keretében – amelyeknek az ELTE továbbra is tagja – az EU összes országába utazhatsz 1-2 félé­ves részképzésre, vagy szakmai gyakorlatra. Ezenkívül a hazai egye­temek közül az ELTE rendelkezik a legkiterjedtebb nemzetközi egyetemi kapcsolatrendszerrel is. A világ több mint 200 egyetemével van kétoldalú megállapodása, amelyek alapján számos európán kívüli nagy egye­temen is lehetsz cserediák Japántól az USA-ig.

REMEK HALLGATÓTÁRSAK, INSPIRÁLÓ KÖZÖSSÉG

A magas felvételi követelmények miatt olyan kiváló hallgatókkal tanulsz együtt, mint te. A jó képességű, felkészült, motivált hallgatók inspirálják és segítik egymást, és általában igen kreatívak. 

Szívesen töltik együtt az időt, kiváló közösséget alkotnak, ami segít kibontakoztatni a benned lévő sokféle tehetséget. 

A sokszínű egyetem színes hallgatóságában biztosan megtalálod a he­lyed. Szuper programokban vehetsz részt, új és érdekes emberekkel köt­hetsz életre szóló kapcsolatot.

NAGY PRESZTIZSŰ EGYETEM - ELISMERT DIPLOMA - KIVÁLÓAN FELKÉSZÜLT DIPLOMÁSOK

Az ELTE nemzetközileg is a legismertebb és a legelismertebb magyar egyetem. Az ELTE GTK diplomáját a munkáltatók nagyra értékelik, és örömmel várják az itt végzetteket. 

Mindennek az alapja pedig az, hogy itt tehetséges és kiválóan felkészí­tett hallgatók szereznek diplomát.

SIKERES KARRIERINDÍTÁS ÉS ÉLETPÁLYA

Az ELTE GTK diplomájával, az itt szerzett szaknyelvi tudásoddal, szakmai készségeiddel, ismereteiddel és munkakultúráddal a legjobb hazai és nemzetközi cégeknél kezdheted a pályádat, vagy indíthatsz saját vállalkozást is. 

A szilárd szakmai alapokra, az ELTE-s széles látókörödre, nyitottságodra és kreativitásodra támaszkodva pedig teljes pályád során képes leszel al­kalmazkodni a változásokhoz, és megbirkózni a jövő feladataival bárhol a világon. Nemcsak a jelenre készítünk fel, hanem a ma még nem látható jövőben való sikeres alkotásra is.

ALAPSZAKOK