Alapképzés

Alapképzés

Alapszakok

Miben különlegesek az ELTE GTK alapszakjai?

SOKSZÍNŰ EGYETEM: SOKOLDALÚ FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉG – KREATIVITÁS

Mi jobban hiszünk a sokoldalúságból fakadó kreativitásban, mint az egy szűkebb területre történő specializálódásban. Azt gondoljuk, hogy ebben az életkorban az alapképzésen az egyéni képességek feltárása, kipróbálása és kibontakoztatása a legfontosabb. A hallgatókat támogatnunk kell sokféle életút megalapozásában, hiszen egy gazdasági alapszakról még sokfelé fordulhat egy fiatal pályája. 

A sokoldalúság eléréséhez az alapos szakterületi tudás mellett hangsúlyt helyezünk a kommunikációs készségek fejlesztésére, a jogi, pszichológiai, társadalmi, informatikai ismeretek átadására, vagy éppen a társadalmi-környezeti kérdések megértésére is. Ráadásul ebben az ELTE egyedülálló adottságai miatt az ország legkiválóbb szakembereire támaszkodhatunk.

Az ELTE-n sokszínű egyetemi környezet vesz körül, ami lehetőségeket ad a világ felfedezésére, hogy a gazdasági szakod mellett olyan dolgokról tanulj, amelyek később hozzájárulnak, hogy széles látókörű, kreatív ember légy.

TANULHATOD AZ EGYES TÁRGYAKAT ANGOLUL VAGY MAGYARUL – TUDÁSOD ÉS TETSZÉSED SZERINT

Nem kell előre a tisztán angol vagy magyar nyelvű szak között választani. Ehelyett lehetőséget adunk, hogy nyelvtudásodnak, felkészültségednek és érdeklődésednek megfelelően tárgyanként válaszd meg, hogy milyen nyelven tanulod őket. Mindkét csak magyar nyelven meghirdetett szakunkon a tárgyak döntő többsége elérhető angolul is a magyarral párhuzamosan. Az angol nyelven is hirdetettek esetében természetesen az összes.

Ha minden tárgyat angolul hallgatsz, akkor angol, ha csak néhányat, akkor angol és magyar vegyes képzési nyelvű szakot végzel. Ha pedig tisztán magyarul akarod elvégezni a képzést, akkor erre is van lehetőséged.

Folyamatosan fejlesztheted az angol nyelvtudásodat, vágj bele félévenként legalább egy-két tantárgy angol nyelvű hallgatásába, és ezzel vedd rá magad a nyelv folyamatos gyakorlására. A szakmát és a szaknyelvet egyszerre tanulhatod extra költségek és időráfordítás nélkül. Így mire végzel, az angol a munkanyelved lesz, és akár külföldön is magabiztosan vállalhatsz munkát, vagy tanulhatsz tovább mesterszakon.

SAJÁT RITMUSODBAN TANULHATSZ

Hagyományosan különválasztják az oktatási és a vizsgaidőszakot – az utóbbiban csúcsra járatott számonkéréssel. Nálunk magad oszthatod be az idődet, és megválaszthatod, hogyan ütemezed a feladataidatMinden tantárgy teljesíthető az oktatási időszak során is, vagy teljesíthető a vizsgaidőszakban is. Ha a félév során a tárgyak egy részében együtt haladsz az anyaggal, akkor sok szüneted lehet a vizsgaidőszakban, és jobban tudsz koncentrálni a neked fontos témákra.

VILÁGSZINVONLÚ OKTATÁSTECHNIKA SEGÍTI A TANULÁST

Magyarországon egyedülálló high-tech oktatástechnika segíti a tanulást. Ilyen külföldön is csak a világ legjobb egyetemein található. Minden teremben korszerű ledfalak, kivetítő(k), kamera, hangosítás és elektronikus tábla van. Az órákról olyan videófelvétel készül, ami egyszerre jeleníti meg az előadást és az előadási anyagokat, és még az elhangzottak alapján is kereshető, nem csak az órai diák tartalma alapján. Ha például nem értesz egy fogalmat, és rákeresel, akkor minden olyan helyet kiad, ahol a tanár azt említette, vagy a dián szerepelt. Minden tananyag elérhető elektronikusan, az órarended mindig frissen a telefonodon, és további hasonló szolgáltatások várnak.

videótárban az összes óra anyagát megnézheted, néhányat otthonról iscsúcstechnikát képviselő vizsgaközpontban a megszokott digitális környezetben, általad választható időpontokban írhatod a dolgozatokat és a vizsgákat.

SPECIÁLIS SZAKMAI TERÜLETEK

A gazdasági alapképzések tantervének fő vonalai adottak, ezek mellett lehetnek azonban speciális kiegészítő képzési területek. Mi olyanokat választottunk, amelyek ismerete nélkül nem válhatsz sikeres szakemberré:

  • üzleti kommunikáció – hogy meggyőzz másokat;
  • üzleti jog – hogy elkerüld a jogi csapdákat;
  • társadalomtudományi területek – hogy hozzá tudj szólni a világ dolgaihoz;
  • projektfeladatok – hogy csinálni is tudd.

REMEK HALLGATÓTÁRSAK, INSPIRÁLÓ KÖZÖSSÉG

A magas felvételi ponthatár miatt olyan kiváló hallgatókkal tanulsz együtt, mint Te. Tapasztalataink szerint a jó képességű, felkészült, motivált hallgatók inspirálják és segítik egymást, és általában igen kreatívak. Szívesen töltik együtt az időt, kiváló közösséget alkotnak, ami segít kibontakoztatni a benned lévő sokféle tehetséget. A sokszínű egyetem színes hallgatóságában biztosan megtalálod a helyed.

KÖLTSÉGMENTESEN LEHET SZAKOT VÁLTANI A KÉPZÉS SORÁN

Válassz szakot egy vagy két év után, amikor már tudod, mi lenne neked megfelelő! 

Most, amikor pályát választasz, nem biztos, hogy tudod, mi lenne számodra az ideális irány. Nálunk kapsz időt arra, hogy az alapvető üzleti területeket megismerd, és azután dönts. Négy alapszakunk első tanévei számos közös részt tartalmaznak, hogy könnyedén válthass másik szakra, ha az jobban megtetszik. 

Az indulásnál négy gazdasági alapszak közül választhatod ki, hogy mi felel meg leginkább az elképzeléseidnek (az alábbi linkekre kattintva az egyes szakokat részletesebben bemutató videos anyagokat is meg tudod tekinteni):

Felvételi pontszámítás, pontmaximalizálási taktikák

dr. Tanács János egyetemi docens előadása a GTK 2022. december 20-i nyílt napján

 


Lapozz bele magazinunkba!
Csatlakozz hozzánk Facebookon is!
Kövess minket Instagramon!

E tájékoztató csak a fontosabbnak tartott feltételekre terjed ki, végleges és részletes tájékoztatást az Oktatási Hivatal felvi.hu webes felületén, valamint a gtk.elte.hu honlapon keresztül adunk. Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.