Alapszakok

Alapszakok

Miben különlegesek az ELTE GTK alapszakjai?

Integrált, gyakorlatias üzleti szemlélet

Egy modern cég sikeres munkatársa képes csapatban, egy-egy szakterületen szakértőként vagy vezetőként dolgozni. A szükséges szaktudása mellett általános közgazdasági, jogi és kommunikációs ismereteinek köszönhetően szakszerű, magabiztos fellépése van. Átlátja a vállalat működésének egészét, tisztában van a különböző üzleti területek közötti összefüggésekkel. Mindehhez az üzleti életet átfogó szaktudásra van szükséged, ezért minden alapszakunkon valamennyi fontosabb gazdálkodási terület alapjait (pénzügyeket, marketinget, menedzsmentet stb.) elsajátítod.

A magyar és angol oktatási nyelvek közötti váltogatás lehetősége

Minden szakunk fut magyar nyelven is. A nemzetközi gazdálkodás, valamint a pénzügy és számvitel alapszakok teljes egészükben elérhetők angol nyelven is. A magyar nyelvű szakjainkon természetesen nem követelmény az angol nyelvtudás, azaz minden tantárgyat magyar nyelven is hallgathatsz és teljesíthetsz, ha számodra ez a jobb megoldás. De mindegyik magyar nyelvű alapszakunkon a tárgyak döntő többsége esetében választhatsz az angol és a magyar nyelvű előadások, illetve vizsgák között. Ilyen lehetőséget máshol aligha találsz, ráadásul mindezt külön költségek nélkül.

Az a célunk, hogy közép- vagy felsőfokú angol nyelvtudásod céltudatosan fejleszd tovább, vágj bele félévenként legalább egy-két tantárgy angol nyelvű hallgatásába, és ezzel vedd rá magad az angol nyelv folyamatos gyakorlására, hogy ezzel felkészülj a későbbiekben tervezett külföldi tanulmányaidra vagy a munkahelyi nyelvhasználatra!

Kiemelt szakmai területek

A gazdasági alapképzések tantervi gerincei adottak, ezek mellett lehetnek azonban speciális kiegészítő képzési területek. Mi olyanokat választottunk, amelyek ismerete nélkül nem válhatsz magabiztos szakemberré:

  • Üzleti kommunikáció – hogy meggyőzz másokat
  • Üzleti jog – hogy elkerüld a jogi csapdákat
  • Társadalomtudományi rokonterületek – hogy hozzá tudj szólni a világ dolgaihoz
  • Projektfeladatok – hogy csinálni is tudd

Válogatott hallgatóság, remek évfolyam

Továbbra is szeretnénk magasan, 400 pont körül meghúzni a hozzánk való belépés feltételét, miközben szeretnénk az ezt teljesítők előtt továbbra is nyitva tartani kapuinkat. Ezzel egy jó képességű, viszonylag homogén felkészültségű, remek hallgatói közösséget építünk a számodra is olyan évfolyamtársakkal, akik szívesen töltik idejüket egymással, és jó közösséget alkotnak.

Változtatási lehetőség a képzés során

Válts szakot egy vagy két év után, ha ezt érzed a legcélszerűbbnek! Négy alapszakunk első tanévei számos közös részt tartalmaznak, hogy könnyedén válthass szakot, ha egy másik jobban megtetszik. Középiskolás tanulmányaid során valószínűleg alig tanultál gazdasági ismereteket, így nem biztos, hogy már most tudod, hogy mi lenne a számodra az ideális. Nálunk kapsz időt arra, hogy az alapvető üzleti területek megismerése után könnyedén módosíts az elképzeléseden.

Az indulásnál négy gazdasági alapszak közül választhatod ki, hogy mi felel meg leginkább az elképzeléseidnek:


Lapozz bele magazinunkba!
Csatlakozz hozzánk Facebookon is!
Kövess minket Instagramon!

E tájékoztató csak a fontosabbnak tartott feltételekre terjed ki, végleges és részletes tájékoztatást az Oktatási Hivatal felvi.hu webes felületén, valamint a gtk.elte.hu honlapon keresztül adunk. Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.