Gazdasági szakok, 2024: az ELTE nyílt napjai

2023.12.27.
Gazdasági szakok, 2024: az ELTE nyílt napjai
Az ELTE Gazdaságtudományi Kara 2024-ben is a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekkel, egyedülálló tanulmányi feltételekkel és felkészült, nagy tapasztalatokkal rendelkező oktatói gárdával várja azokat a leendő hallgatóit, akik az üzleti életben biztos szakmai karriert, anyagi és vezetői előmenetelt biztosító gazdasági diplomát szeretnének szerezni.
2024. február 6., kedd
Kérjük, itt regisztráljon!

Jelenleg több mint harminc magyarországi egyetem kínál gazdasági képzéseket. Az ELTE Gazdaságtudományi Karának mesterszakjai a hallgatói érdeklődést tekintve országosan az elsők, alapszakjai is legkiválóbbak között vannak. Az ide felvételizők száma az elmúlt években folyamatosan nőtt, 2023 szeptemberében már 2226 újonnan felvett hallgató kezdte meg itt tanulmányait.

A Kar hallgatói a legkiválóbbak közül kerülnek ki: a 2023-ban alapszakos képzésekre felvettek átlagpontszáma 441 és 450 pont között volt, mesterszakos hallgatók – a kizárólag önköltséges formában futó MBA kivételével – mindannyian állami ösztöndíjjal nyertek felvételt.

A kar népszerűségének oka a képzési, oktatói és hallgatói kiválóságban, az ELTE-n megszerzett diploma piaci erejében rejlik.

A jövőre felvételiző alapszakos hallgatók 2027-ben lépnek majd ki a munka világába, a mesterszakosok előtt pedig az oklevelük megszerzésével 2026-tól nyílnak új lehetőségek. A GTK már erre a jelen változásai által formált világra készíti fel hallgatóit – és nemcsak a későbbi hivatásuk szempontjából fontos szakmai tárgyakból, hanem azt a speciális tudást, és azokat a készségeket is átadva, amelyekre a jövő sikeres vezetőinek szüksége lehet. A GTK elkötelezett, jól felkészült és jellemzően több évtizednyi oktatási tapasztalattal rendelkező tanári gárdája a tanulmányaik során mindvégig segíti a hallgatókat, és ott áll mellettük gyakorlatorientált projektfeladataik, szakdolgozatuk elkészítésében is. Hallgatóink 480 európai Erasmus+ egyetem közül választhatják meg, hol töltik külföldi félévüket, az de az ELTE nemzetközi partnerhálózatának köszönhetően dönthetnek az USA, Brazília, India, Japán, Dél-Korea, Kína vagy akár Tajvan mellett is.

A GTK alapszakos képzéseiben az oktatás súlypontja

az első három félévben az általánosabb gazdasági tárgyakra (közgazdaságtan, menedzsment, számvitel, vállalati pénzügyek, jog, marketing) esik, a szakok szerinti specializáció a harmadik szemesztertől kerül előtérbe. Jelentős a szerepe a soft skills vagy készségtárgyaknak (meggyőzés, tárgyalástechnika, marketingkommunikáció, informatika), valamint a gyakorlati problémák megoldását középpontba állító projektfeladatoknak is. A tárgyakat – külön költség nélkül – angol nyelven is lehet teljesíteni, a vizsgaterhelés a félévközi megajánlott jegyek révén időben elosztva jelentkezik, a számonkérésekre egy Magyarországon egyedülálló elektronikus vizsgaközpontban kerül sor. Az ELTE diplomájával az üzleti élet tárt karokkal várja az itt végzetteket, akik közül sokan tanulmányaikat már munka mellett, mesterszakon folytatják tovább.

A GTK országosan is legnépszerűbb mesterszakjai

(az MBA kivételével) nappali és részidős formában egyaránt választhatók. A nappalis képzési rend is úgy került kialakításra, hogy munka mellett is elvégezgető legyen: a személyes jelenléttel zajló órákra pénteken és szombaton kerül sor, a hétközi szemináriumokat és a számonkéréseket a reggeli vagy a késő délutáni órákra hirdetik meg – az egyes alkalmak közül a hallgató választhatja ki a neki megfelelőt. Az egyes szakok alaptárgyai mellett nagy szerepet kapnak a specializációs modulok. Minden szakon nagy súlyt fektetnek a vezetői ismeretekre és vezetői készségek fejlesztésére, amit a hallgatók azonnal kamatoztatni tudnak, hisz diplomájuk megszerzését követően a legtöbben vezetői munkakörben folytatják karrierjüket.

Mindezekről részletesen lesz szó az ELTE Gazdaságtudományi Karának nyílt napjain,

ahol a látogatókat tájékoztatók, szaktájékoztatót, bemutató előadások várják. A vendégek megismerhetik a képzések helyszíneit, meglátogathatják a vizsgaközpontot és a videótárat, kérdezhetnek az oktatóktól és akar jelenlegi hallgatóitól is. Külön előadás foglalkozik majd a 2024-es, megváltozott pontszámítási szabályokkal, amely kitér a pontok maximalizálásának lehetőségeire, a követhető jó stratégiákra is.

A nyílt napok központi helyszíne az ELTE GTK Rákóczi út. 7. alatt található kampusza. Az alapszakos programok 10.00–13.30 óra, a mesterszakosok 17.00–18.30 óra között kerülnek megrendezésre. A délelőtti programokon részt vevőknek kérésre örömmel állítunk ki részvételi igazolást.

Az időpontok: február 6., kedd
Kérjük, itt regisztráljon!

A Gazdaságtudományi Kar munkatársai ott lesznek majd az ELTE Lágymányosi Campusának, Északi Tömbje, Gömb aulájában (1117 Budapest, Pázmány P. sétány 1/A) 2024. február 8-án, csütörtökön 16.00 és 19.00 óra között megrendezésre kerülő 3. szülői fórumán is, ahol örömmel válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire. Erre az eseményre itt lehet regisztrálni.

Kérdés esetén kérjük, keresse munkatársainkat: felveteli@gtk.elte.hu

Érdeklik a részletek? Lapozzon bele kari tájékoztató kiadványunkba!