ELTE GTK Őszi Bátorságpróba

2022.10.05.
ELTE GTK Őszi Bátorságpróba
Bátor vagy és kitartó? A GTK 2022. őszi bátorságpróbáján ezt be is bizonyíthatod! A lámpát most is mi adjuk.

Immár 3. alkalommal kerül megrendezésre az ELTE GTK hagyományos bátorságpróbája, az Éjszakai Kevélyek 25 túra. A túra során lámpáinkkal felszerelkezve, római katonák nyomában népszerű és látványos terepen barangolunk a pilisi éjszakában. Megpihenünk a Nagy-Kevély és az Oszoly kultikus csúcsain, és megnézzük, hogy a GTK túranaplója hogyan éli cseppet sem magányos életét a Mackó-barlangban.
Cél, hogy most is mindenki célba érjen!

A futókat most is örömmel várjuk! folyamatosan érvényben lévő kiírás szerint a távot 2 kategóriában lehet teljesíteni. A nagy csoportos, lehetőleg minél nagyobb számú, együttesen kiránduló mellett, most is várjuk azokat a legfeljebb 4 fős futócsapatokat, akik szeretnék megdönteni az „És még sokan mások…” nevű team 3:46 perces rekordját. A futók közvetlenül a túrázók előtt indulnak. Az általános kiírás szerint eredményüket valamilyen erre alkalmas applikációval, okosórával, vagy fényképpel igazolják. A tájékozódást letölthető track segíti.

Kifejezetten várjuk azokat is, akik társak nélkül vannak, de szeretnének a kari túraprogramokba bekapcsolódni. Tehát, ha egyedül vagy, és még nincsen programod erre az éjszakára, itt a helyed!

A teljesítők a helyszínen kitűzőt, később oklevelet kapnak.

Hívd el csoporttársaidat is! A legnagyobb létszámban résztvevő azonos szakra és évfolyamra járók csoportját ELTE-s pólóval díjazzuk.

A részvétel feltételei:

A túrán való részvétel a hallgatók és vendégek számára egyaránt regisztrációhoz kötött, amely elérhető ezen linken. A regisztrációra az ELTE és a GTK adatkezelési szabályai érvényesek – jogaidról itt találsz részletes tájékoztatást. A jelentkezők a Túra Klub későbbi programjairól is tájékoztatást kapnak majd.

Rossz időjárás előrejelzése esetén a regisztráltakat csütörtök 14:00-ig külön is értesítjük arról, hogy a túra elmarad. Esőnap november 3. (csütörtök).

Gyülekező, indulás:

Találkozó: 2022. október 27. Budapest, Csillaghegy HÉV-megálló 20:45 perc., Indulás 21:00.
A Batthyány térről induló HÉV-járatok menetrendje ezen a linken elérhető.

Visszaérkezés:

Pomáz HÉV-megállóból hajnali 4:01-től rendszeresen közlekedő szerelvények egyikével.

A túra hossza, nehézsége:

A táv 22,5 km, szintkülönbség 650 méter, itt-ott lejtős, az időjárástól függően, akár csúszós terepen.
A túra legmagasabb pontja a Nagy-Kevély (534 m).

Éjszakai túráról van szó, ami lámpa nélkül balesetveszélyes. A mobiltelefon lámpája nem elégséges! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a biztonságos célba érkezésért az indulók önmaguk felelnek. A jelentkezők a regisztrációs felületen jelezhetik, ha elemlámpára van szükségük. Az első 25 igénylő hallgatónk számára a GTK egy-egy fejlámpát kölcsönöz. A lámpát az induláskor osztjuk ki, illetve ott ellenőrizzük.

Útvonal: Ezen a linken elérhető. A „Természetjáró” alkalmazás letöltése ajánlott.

Érintett pontok (zárójelben a követett túrajelzés):

 • Csillaghegy, HÉV-megálló (P-)
 • Csillaghegyi kőbánya (PΔ, P-)
 • Nagy-Kevély (P-)
 • Kevély-nyereg (S-)
 • Mackó-barlang (S-, majd K-)
 • Csobánkai-nyereg (K-)
 • Sarlós Boldogasszony-kápolna / Lourdes-i barlang (K-, Z-)
 • Csobánka főutca (jelöletlen)
 • Gyönygök útja / Via Margaritarum (S+, S-)
 • Oszoly-csúcs majd vissza (SΔ, S-)
 • Pomáz Árpád-szobor (S-)
 • Pomáz HÉV-megálló

Praktikus tippek:

 • Útközben csak azt tudod elfogyasztani, amit magaddal viszel. Javasoljuk, hogy az indulás előtt 2-3 órával vacsorázz bőségesen, éjszakára inkább csokoládét, kávét, meleg teát hozz magaddal, éjszakai túrákon az éhségérzet nem jellemző.
 • WC csak az erdőben
 • Legyen nálad egy használt műanyag zacskó a szemetednek, ugyanis szemétszedéssel nem készülünk, és így a hátizsákod belseje sem lesz piszkos.
 • Kényelmes, jó tartású, nem csúszós talpú sportcipő szükséges. Az éjszakai túrán a bokádra még inkább vigyáznod kell, mint nappal.

Kedvcsináló linkek:

A GTK Túra Klub korábbi túráiról a beszámolók elérhető itt: https://gtk.elte.hu/gtkturaklub

További tájékoztatás, kapcsolattartás:

30-241-7723 / gtk.turaklub@gtk.elte.hu