Kiosztottuk az első jelvényeket

2022.05.26.
Kiosztottuk az első jelvényeket
Jellemzően minden teljesítmény túrának, gyakran az egyes túra kluboknak is van saját jelvényük, nagyobb távokon, hagyományosabb rendezvényeken pedig fémkitűző dukál.

Teljesen szokásos jelenség, amikor egy túrázó leszólít valakit túra közben, mert a hátizsákján egy olyan jelvényt, kitűzőt lát, ami valamelyik táv vagy komolyabb kihívás teljesítéséről árulkodik. Az összetartozás eme apró színes pontjai nemcsak kapcsolatteremtésre alkalmasak, hanem egy-egy emberpróbáló kihívás együttes leküzdését is elősegíthetik. Személyes tapasztalat, hogy az idő múlásával, amikor már nehezebb visszaidézni egy-egy túra konkrét részleteit, a kis jelvények ebben is sokat segítenek.

Örömmel jelenthetjük, hogy a második alkalommal megrendezett „ELTE GTK Éjszakai Kevélyek 25” túra teljesítői már rendelkeznek a GTK Túra Klub jelvényével. Ha valakin ilyet látsz, tudhatod, ő azon 16 fő közé tartozik, akik 2022. május 5-én éjszaka nyugodt, meg-megállós tempóban 7 óra 30 perc alatt teljesítették a Kar immár hagyományos éjszakai programját.

folyamatosan érvényben lévő kiírás szerint a távot két kategóriában lehet teljesíteni. A nagycsoportos, lehetőleg minél nagyobb számú, együttesen kiránduló mellett indulhatnak azok a legfeljebb 4 fős futó csapatok is, akik szeretnék megdönteni az „És még sokan mások…” nevű team 3:46 perces rekordját.

Idén előszőr a Kar már fejlámpát is biztosított a résztvevőknek, így igazán biztonságos módon haladhattunk az olykor meredek, sziklás terepen.

A jó időnek köszönhetően olyan megindító élményben is részünk lehetett, amikor az Oszoly-csúcson hajnali 3-kor mindenki kérés nélkül lekapcsolata a fejlámpáját, kikapcsolta a telefonos túraalkalmazást, és a telihold fényében ülhettünk a Pilis eme kultikus pontján. A teljes csendben csak a hegyek sziluettje és Csobánka fényei látszottak alattunk, és úgy tűnt, hogy senki nem akar tovább indulni.

Meglepetéssel – és jóleső érzéssel – tapasztaltuk, hogy a 2021 őszén a Mackó-barlangban elhelyezett ELTE-s csúcskönyv önálló életre kelt. Hosszú percekig nevettünk a humoros bejegyzéseken, amelyek arról árulkodtak, hogy az ELTE GTK eme hagyományát egyre többen ismerik. (A fehér színű, átlátszó nejlonba bebugyolált, „ELTE” feliratú naplót a barlang szájától jobbra található magasabb teraszon egy sziklanyílásban helyeztük el.)

Júniusban etyeki bringatúrával készülünk, július elején a szokásos Kő-hegyi eszem-iszom következik, augusztus elején pedig gólyatúra várja majd az érdeklődőket. 

A GTK Túra Klub:
Egy informálisan működő szerveződés, amely keretei között eddig 8 túrát és 1 alpesi túrát szerveztünk, döntően a kari munkatársak által koordinálva. A programokra több mint 220-an el is jöttek, egy vagy több alkalommal. Célunk, hogy minél hamarabb összejöjjön egy olyan hallgatókból álló „kemény mag”, akik már ismerik egymást, programok szervezését a továbbiakban már öntevékenyen is vállalják.
A GTK bármilyen outdoor program meghirdetéséhez, az ehhez hasonló beszámolókhoz biztosítja a szükséges tájékoztatási felületeket. Tesszük ezt azért, mert inspirálni szeretnénk a hallgatóinkat a világ, benne a természet megismerésére, és arra, hogy vállalkozzanak, keressék a kihívásokat.
Beszámolók a korábbi túráinkról elérhetők a Túra Klub oldalán.

2. Éjszakai Kevélyek 25

2. Éjszakai Kevélyek 25

0

/

0

0

/

0