Gyönyörű időben a Budai-hegység csúcsain

2022.09.28.
Gyönyörű időben a Budai-hegység csúcsain
A GTK Túra Klub egy éves működése során már tucatnyi programon vehettek részt az érdeklődők, ugyanakkor most fordult elő először, hogy a kiránduláshoz tökéletes idő is társult. Most nem kellett megküzdeni sem a hőséggel, sem a dermesztő hideggel. Ezért is szerencsések azok, akik a szeptember 23-ai sportnapon velük tartottak a Budai-hegység legszebb kilátópontjaira.

Nagykovácsi egy kivételes elhelyezkedésű zsáktelepülés a főváros agglomerációjában, Hűvösvölgyből a 63-as busszal könnyen elérhető. A túra a községházától indult, a településre először az 1834-ben állított Kálvária-hegyi kőkereszttől pillanthattak le a hallgatók és a kar munkatársai. A kis csapat az utat a dolomitsziklagyeppel borított, a világon egyedül itt található pilisi lennek is otthont adó Nagy-Szénás tanösvényen folytatta, így a turisták a tízórait már a hegytetőn (550 m) fogyasztották el, gyönyörködve közben a marasztaló panorámában.

A társaság a Bükkös-tetőt (558 m) elhagyva hosszabb menetelést követően ért a Nagy-Kopasz csúcsán (559 m) található Csergezán Pál-kilátóhoz. Nemcsak a kilátó formai kialakítása, hanem a látkép is egyedülálló, ugyanis áttekinthető onnan a teljes dél-budai régió, a Tétényi-fennsík, a Zsámbéki-medence, továbbá a Vértes, a Gerecse, a Nagy-Gete és a teljes pilisi körpanoráma, valamint a Budai-hegység fővárosi magaspontjai is.

A lelkes csapat a 17 km-es körtávot pontosan 5 óra alatt teljesítette, így most is jutott elég idő a beszélgetésekre, ismerkedésekre.

A GTK Túra Klub:
A GTK Túra Klub 2021 júniusában alakult, az azóta eltelt időszakban több mint 300 ember gyalogolt vagy kerekezett velünk. Célunk, hogy az outdoor programokhoz segítsünk társakat találni, akik közös élményeket szerezhetnek. Továbbá szeretnénk inspirálni a hallgatóinkat a világ, benne a természet megismerésére és arra, hogy vállalkozzanak, keressék a kihívásokat.
Beszámolóink, kedvcsinálóink megtalálhatók a Túra Klub oldalán.

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0