Délutáni kirándulás a Hármashatárhegyre (kicsit másképpen)

2023.09.20.
Délutáni kirándulás a Hármashatárhegyre (kicsit másképpen)
Az ELTE GTK Túra Klub programjai során leginkább fővárosközeli látnivalókat veszünk célba, ezzel is segítve azt, hogy hallgatóink minél jobban megismerjék az Egyetem és Budapest tágabban értelmezett környezetét.

A kirándulást a 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál kezdjük, és utunk során célba vesszük a II. kerület túrázók által legkedveltebb részeit. Körbenézünk a legendás Apáthy-szikláról, az Országos Kéktúra Útvonalán elhaladunk az Oroszlán-szikla mellett, majd háborús bunkerek között felkapaszkodunk az Újlaki-hegy csúcsára, ahonnan már csak egy kőhajítás a Hármashatár-hegyi kilátó. Miután megteltünk friss levegővel, dél felé vesszük az irányt, hogy az Árpád-kilátóból a főváros egy újabb szeletére pillanthassunk rá. Innen a 11-es busz végállomása csak 800 méter, ahol a teljesítőket meglepetés várja.

Kifejezetten várjuk az elsőéveseket, így azokat is, akik a Gólyatúrára is jelentkeztek, de a rossz idő miatt végül nem tudtak kirándulni. Ez kiváló alkalom lehet azoknak is, akik társak nélkül vannak, de szeretnének a kari túra programokba bekapcsolódni. Tehát, ha egyedül vagy, és a délutánod szabad, itt a helyed!

Útvonal: Ezen a linken elérhető.

A túra hossza, nehézsége:

A táv 10 km, szintkülönbség 400 méter, menetidő 3-3,5 óra. A túra legmagasabb pontja a Hármashatár-hegyi Guckler Károly-kilátó (495 m). Amennyiben ránk sötétedik, a résztvevőknek fejlámpákat osztunk ki, gyakorolva ezzel az októberi Bátorságpróbára.

A részvétel feltételei:

A túrán való részvétel a hallgatók és vendégek számára egyaránt regisztrációhoz kötött, amely elérhető ezen linken. A regisztrációra az ELTE és a GTK adatkezelési szabályai érvényesek – jogaidról itt találsz részletes tájékoztatást. A jelentkezők a Túra Klub későbbi programjairól is tájékoztatást kapnak majd.

Esőnap:

Rossz időjárás előrejelzése esetén a regisztráltakat szerda 18:00-ig külön is értesítjük arról, ha a túra elmarad. Esőnap szeptember 29.

Indulás:

2023. szeptember 28., 16:00, 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál.
A start/cél elérhető a Batthyány térről induló 11 jelű busszal.

Praktikus tippek:

  • Útközben csak azt tudod elfogyasztani, amit magaddal hozol. A túra 3-3,5 óra, egy kis folyadék és némi harapnivaló azért legyen nálad.
  • WC csak az erdőben.
  • Legyen nálad egy használt műanyag zacskó a szemetednek, ugyanis szemétszedéssel nem készülünk, és így a hátizsákod belseje sem lesz piszkos.
  • Kényelmes, jó tartású, nem csúszós talpú sportcipő szükséges. Meredek terepre csak a Laki-hegyre történő felkapaszkodásnál számíthatsz, de a látvány kárpótolni fog.

A GTK Túra Klub korábbi túráiról a beszámolók elérhetők itt.

További tájékoztatás, kapcsolattartás30-241-7723 / gtk.turaklub@gtk.elte.hu