Közel negyven hallgatóval bővült a bátrak tábora

2022.11.14.
Közel negyven hallgatóval bővült a bátrak tábora
Aki gyalogolt már 25 km-t meredek terepen, vagy kihagyott egy éjszakai alvást az jól tudja, hogy mindkét tevékenység önmagában is megterhelő. Az ELTE GTK Őszi Bátorságpróbáján közel negyvenen bizonyították, hogy képesek arra, hogy egyszerre éjszakázzanak és túrázzanak. Hatalmas ködben, a lámpák meg-megtörő fényében, egymást támogatva szelték át hallgatóink a budai hegyeket. Aki ott volt, egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

2022. október 27-én este 9-kor eddig még nem látott tömeg gyülekezett az Éjszakai Kevélyek 25 program teljesítésére Csillaghegy HÉV-megállóban. A szervezők bemutatását, a regisztrációt, majd a fejlámpák kiosztását követően nagy tempóval indult el a csöppet sem csendes csapat a Csillaghegyi kőfejtő felé. A ködnek és párának köszönhetően nagyon meleg volt, ezért már a Hegycsúcs utcában, ami a főváros talán legmeredekebb utcája, sokan nekivetkőztek.

A Róka-hegyen még bíztunk abban, hogy egyszer csak a köd fölé érünk, de erre sajnos sem éjfél körül a Nagy-Kevély csúcsán, sem hajnali háromkor az Oszoly-csúcson nem került sor. Ezért a szervezők által ígért szép éjszakai panorámában nem volt lehetőségünk gyönyörködni. Talán majd tavasszal.

Létszámban átléptük a kritikus tömeget. Egy éjszakai túra legnehezebb része ugyanis a csend. Sötét, ködszitálós időben, amikor lámpa nélkül a kinyújtott kezünket is alig lehet látni, ha csend van, hamar bebambul az ember, és a néma egyhangúság veszi át az irányítást. Most viszont a hallgatók vidám csoportjában egész éjszaka nevetett, sztorizott valaki, végig formában tartva a többieket is.

A lelkes csapat a 25 km-es távot pontosan 8 óra alatt teljesítette. Ez nagyon jó idő, ha figyelembe vesszük, hogy az eddigi három éjszakai túrán ez volt a legnagyobb létszámú csapat.

Jelentjük, hogy a Mackó-barlangban az ELTE-túranapló még mindig jól állapotban fogadja a bejegyzéseket. Ha arra jártok, írjatok bele.

A GTK Túra Klub:
A GTK Túra Klub 2021 júniusában alakult, az azóta eltelt időszakban több mint 300 ember gyalogolt vagy kerekezett velünk. Célunk, hogy az outdoor programokhoz segítsünk társakat találni, akik közös élményeket szerezhetnek. Továbbá szeretnénk inspirálni a hallgatóinkat a világ, benne a természet megismerésére és arra, hogy vállalkozzanak, keressék a kihívásokat.
Beszámolóink, kedvcsinálóink megtalálhatók a Túra Klub oldalán.