Vizsgamentesség és díjkedvezmények

2023.05.15.
Vizsgamentesség és díjkedvezmények
Ahogy azt korábbi cikkükben hírül adtuk (Újabb ACCA-elismerés), februárban az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) sikeresen akkreditálta az ELTE GTK pénzügy és számvitel alapszakját. Az akkreditációs dokumentum átadására és az ahhoz kapcsolódó, a hallgatók számára jelentős kedvezményeket nyújtó egyezmény aláírására az GTK campusán ünnepélyes keretek között került sor.

Az ACCA részéről Pavel Prochazka, az ACCA regionális üzletfejlesztési vezetője látogatott el hozzánk, és képviselte a neves szervezetet az eseményen. Ahogy azt Pavel Prochazka rövid előadásában elmondta, az ACCA a világ egyik legismertebb és legnagyobb nemzetközi számviteli és pénzügyi szakmai testülete, amelynek egyik fő tulajdonsága a nagyfokú rugalmasság, valamint az, hogy tagjainak magaszíntű támogatását a kvalifikáció megszerzését követően is folytatja (például karrier napok szervezése, állásportál üzemeltetése, folyamatos továbbképzések). Mi sem bizonyítja ezeket jobban, mint az, hogy az 1904-ben alapított szervezet sikeresen túlélt két világháborút és megannyi válságot úgy, hogy közben folyamatosan növekedni tudott. Az ACCA üzletfejlesztési vezetőjétől azt is megtudhatták a résztvevők, hogy az ACCA-képesítés megszerzéséhez tizenöt komplex és nehéz vizsga közül tizenkettőt kell a hallgatóknak teljesíteniük angol nyelven, amelyek közül az akkreditációnak köszönhetően az ELTE GTK pénzügy és számvitel alapszakos hallgatói öt vizsgamentességet és jelentős díjmentességeket szerezhetnek.

Az akkreditációs dokumentumot Dr. Margitay Tihamér, karunk dékánja vette át az ACCA képviselőjétől. Beszédében Margitay Tihamér elmondta, hogy az ACCA-t a világon a kimagasló szintű pénzügyi és számviteli képzéséről ismerik, és az ELTE GTK alapszak akkreditációja annak egyik bizonyítéka, hogy a kar top minőségű képzést nyújt hallgatói számára. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az ELTE GTK pénzügy és számvitel alapszakja az egyetlen olyan magyar alapszak, amely öt vizsga alóli mentességet tudott elérni. Margitay Tihamér beszédében kihangsúlyozta, hogy az akkreditáció és az ünnepélyes ceremónia előtt aláírt egyezmény jelentős kedvezményt biztosít pénzügy és számvitel alapszakos hallgatóink számára. Az ACCA nemcsak egy globálisan elismert és nívós képzést nyújt a hallgatók számára, hanem a kvalifikáció és a tagság megszerzése hatalmas előnyt jelent a munkaerőpiacon is, a mostani akkreditációval pedig rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatnak meg a hallgatók.

Az ACCA folyamatosan támogatja egyetemi együttműködő partnereit professzionális szakmai előadások és egyéb olyan programok szervezésével, amelyek fejlesztik a résztvevők képességeit és tudását, valamint közelebb hozzák őket a szervezethez. A ceremóniát követő megbeszélésen a közös együttműködés következő lépéseit egyeztették a felek.