Megérkeztek új nemzetközi hallgatóink

2023.09.12.
Megérkeztek új nemzetközi hallgatóink
Az ELTE GTK Nemzetközi Irodája 2023. szeptember 6–8. között tartotta orientációs napjait az idén beiratkozó külföldi diákok számára.

2023 őszén közel 20 Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas, 30 önköltséges, továbbá 60 Erasmus-ösztöndíjas hallgató kezdi meg képzését az ELTE Gazdaságtudományi Karán. A már megérkezett tanulók háromnapos tájékoztatóprogramon vehettek részt: szerdán az adminisztrációs teendők elvégzésére került sor, csütörtökön csapatépítés és a tanulmányokhoz szükséges információk megismerése volt napirenden, továbbá az ELTE nemzetközi évnyitójához is csatlakozhattak vendégeink. Végül pénteken még lehetőség nyílt a maradék ügyintézésekre, utána pedig az itthoni egyetemi életről tudhattak meg többet a tiszteletbeli GTK-sok.

A közel 110 hallgató a világ minden tájáról érkezett, többek között olyan messzi országokból, mint Brazília, Kanada, Srí Lanka, Palesztina vagy a Maldív-szigetek. A diplomaprogramban résztvevők a négyéves nemzetközi gazdálkodás, ill. pénzügy és számvitel alapszakot kezdik meg, az Erasmus-ösztöndíjasok pedig saját maguk válogathatják össze az angolul tanulható kurzusaikat.

Az ELTE GTK mindig is nagy hangsúlyt fektetett a külföldi kapcsolatokra, hogy a hallgatók minél teljesebb nemzetközi élményt kaphassanak az egyetemen töltött éveik alatt. A kampuszra több mint 100 diák érkezik különféle országokból minden évben, és számos alkalommal külföldi vendégoktatók adnak órákat a magyar hallgatóknak. Az Erasmus partnerlista is folyamatosan bővül, immáron 55 egyetemen tölthetnek egy-egy szemesztert a GTK-sok, minden júliusban pedig az egyhetes nyári egyetemen tanulhatnak a legelhivatottabbak. 

Szeretettel köszöntjük újonnan érkezett hallgatóinkat! Érezzétek otthon magatokat!

Fotók: Weisz Liza Veronika, Bernáth Gergely

Nemzetközi évnyitó 2023

Nemzetközi évnyitó 2023

0

/

0

0

/

0