Dupla díjátadó

2023.12.02.
Dupla díjátadó
2023. november 29-én, 18 órakor a Q101-es teremben került sor arra a különleges ünnepségre, amelyet a Hallgatói Önkormányzat immáron ötödik alkalommal tartott meg. Ezúttal a 2022/2023-as tanév tavaszi félévének „legjei” mellett a 2023/2024-es tanévre Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat (NFÖ) nyert hallgatók is átvehették a kitüntetést igazoló oklevelet.

Az ünnepség házigazdája karunk hallgatói önkormányzata volt, akik állófogadással készültek a vendégek számára. Helyfoglalás után Nagy Anna Dorottya, a HÖK elnöke mondott beszédet, amelyben kiemelte, a Félév Oktatója kitüntetést első sorban azért alapították, hogy ezzel párbeszédet indítsanak a tanárok és a kar hallgatósága közt, továbbá motiválják és elismerjék az oktatók munkáját. Elárulta, hogy a mostani alkalommal elsőként kerül átadásra a HÖK Különdíj, amelyet azoknak az oktatóknak vagy munkatársaknak ítélnek oda, akik kifejezetten sokat tettek a hallgatói közösségért, így kívánnak olyanokat is jutalmazni, akik a háttérben tevékenykednek.

Az elnöki köszöntő után dr. Margitay Tihamér, a kar dékánja következett, aki a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült hallgatókhoz szólt pár szót. Kiemelte, hogy fontos esemény ez a díjátadó, de még fontosabb a kitüntetésben részesült hallgatók jelenléte, hiszen ők adják arra a mintát tanulótársaiknak, hogy szorgalommal és jó hozzáállással milyen teljesítményeket is lehet elérni. Gratulált a jelenlévő GTK-soknak, majd a HÖK felé intézve szavait megköszönte, hogy „milyen nagyszerű az, hogy egy karnak ilyen rendes hallgatói önkormányzata van, akik díjat alapítanak, és ehhez hasonló ünnepséget szerveznek meg nekünk”.

A köszöntők után Ulmann Ákos, a HÖK tanulmányi alelnöke felkérte elnök asszonyt és dékán urat, hogy adják át a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. Ezt idén összesen 31 – 22 alapképzésen és 9 mesterképzésen tanulmányokat folytató – hallgató nyerhette el, közülük sokan személyesen is jelen voltak az átadón. A díjazottak teljes listája az alábbiakban olvasható:

Bagó Laura
Balogh Szabolcs Roland
Bartha Sebestyén
Berdó Balázs
Dr. Bognár Csaba
Botos Katalin Ilona
Dr. Bognár Csaba
Csóka Roland
Gács Klaudia
Hodászy Boglárka
Horváth Katrin
Kabácij György Flórián
Kálosi Roland
Kovács Andrea
Kuti Klaudia
Láng Kristóf Ágoston
Mayer Kata
Nagy Márton
Németh Ádám
Németh Loránd
Soós Kende Ádám
Soós Nikoletta Bianka
Sugár Bence
Szabó Botond
Szalay Réka
Szász Tamás
Szepessy Anna
Szlucky Ferenc
Tóth Hanna
Tóth Róbert
Tóth Szimonetta
Weidemann Lili

Ezután az oktatóknak nyújtotta át Nagy Anna Dorottya az oklevélből és az ajándékcsomagból álló díjat. A hallgatók öt kategóriában, külön az alap- és mesterszakos tanárokra szavazhattak, és rövid indoklást is írhattak döntésükhöz. A méltatások és a kitüntetett tanárok az alábbiakban olvashatók.

Alapszak

Legjobb oktató: dr. Szívós László

„Magasan a GTK legjobb, legemberibb, minden diákja szerint humoros tanára, közvetlenül fordul mindenkihez, igyekszik izgalmasan tartani a legunalmasabb részeket is, angolul is teljesen jól beszél.”

Legfelkészültebb oktató: dr. Árva Gábor

„Nehéz és száraz az általa leadott statisztikás anyag, azonban azt látom, hogy nagyon érti, és élvezi is tanítani. Ha valaki nem ért valamit, szívesen elmondja újra, ami egy folyamatosan nehezedő tárgynál nem mindig egyszerű.”

Legkreatívabb oktató: dr. Bedzsula Bálint

„A tananyag, a levezetés, benne a kiegészítő, magyarázó részek, a feltöltött dokumentumok, azok rendszerezése példás, mindig igyekszik benne valamit javítani, hozzátenni.”

Legkorrektebb oktató: dr. Walter György

„Azért, mert mind az előadások, mind a szemináriumok jó hangulatban teltek, a tanár úr próbált minket felvidítani, továbbá óriási élvezettel adta át az anyagot. Szívesen mentem óráira, mert láttam rajta, hogy örömmel tanít minket. Mindez óriási motivációt adott a tanuláshoz is.

Leghumorosabb percek: dr. Perecz László

„Az óráin egy élmény volt részt venni, minden témához hozott olyan humoros példákat, hogy sírva nevettünk szinte.”

Legjobb zárthelyi: dr. Lamanda Gabriella

„Nagyon korrekt zh volt, azt kérte vissza, amit összefoglaláson is említett. Szerintem a hallgatók fele 25 pont feletti zh-t írt a 30-ból.”

Mesterszak

Legjobb oktató: dr. Ormos Mihály

„Rendkívüli szenvedéllyel és érdekes gyakorlati példákkal tartotta meg az órákat a professzor úr, lehetetlen volt nem figyelni rá, lekötötte a hallgatóságot.”

Legfelkészültebb oktató: dr. Bóta Gábor

„Úgy ad elő, hogy a hallgatóságot is magával ragadja a terület, nincs olyan pillanat, hogy az óravázlatot bújva kelljen mesélnie. A kisujjában van az egész.”

Legkreatívabb oktató: dr. Galántai Zoltán

„Azért tartom őt a legérdemesebbnek erre a díjra, mert mindig újszerű módszereket használ az előadások során. Azonkívül a prezentációi mindig illusztrációkban gazdagon szemléltették a tananyagot, a globális gazdaságtörténet előadások olyanok voltak, akár egy igazi utazás a múltba.”

Legkorrektebb oktató: dr. Harsányi Gergely

„Számomra egyértelmű, hogy ezt a díjat ő érdemli meg. Az előadásmódja nagyon hallgatóbarát, és érdekes példákat hoz, így a legnehezebb vállalati pénzügyi példák is egyszerűnek tűnnek.”

Leghumorosabb percek: dr. Perecz László

„Poénjai elképesztő műveltséggel párosulnak, amit rendkívüli iróniával ad elő. Egyedülálló módon képes ezáltal bármilyen témát aktuálisan bemutatni. Nem lehet nem jól érezni magát az embernek az óráin.”

Legjobb zárthelyi: dr. Pál Tamás

„Azt kérdezte, ami a diákon volt, nem ért senkit sem meglepetés a zh-n.”

HÖK Különdíj

dr. Andor György, a P épület projekt megvalósításáért

Fortuna Zoltán gazdasági vezető, a hallgatók felé mutatott önzetlenségéért 

dr. Lamanda Gabriella, a hallgatóközpontú oktatásszervezését

Szeretettel gratulálunk minden kollégánknak és hallgatónknak! A Hallgatói Önkormányzatnak pedig köszönjük a szép ünnepséget!

A félév oktatói

A félév oktatói

0

/

0

0

/

0