Az ACCA által szervezett üzleti játékon versengtek az ELTE GTK hallgatói

2023.12.19.
Az ACCA által szervezett üzleti játékon versengtek az ELTE GTK hallgatói
A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) és az ELTE GTK közösen rendezett interaktív üzleti játékában mérhették össze kreativitásukat, üzleti érzéküket és kommunikációs képességeiket karunk hallgatói 2023. november 7-én. 

Az angol nyelvű üzleti játékon a résztvevőknek csapatokban kellett egy nagyszabású rendezvény (koncert) szervezésével kapcsolatos üzleti és pénzügyi döntéseket meghozniuk a lehetséges kockázatok mérlegelésével. A versenyzők a négyórás üzleti próbatétel során megérthették, hogy a megalapozott szakmai tudás mellett a sikerhez nagyfokú szerencse is kell, hiszen bármikor felbukkanhatnak olyan nem várt események, amelyek a korábbi, jól felépített forgatókönyvek jelentős átalakítását igénylik. Az este nem várt fordulópontja volt, amikor a csapatok a professzoraikból álló szponzori kör előtt prezentálták ötleteiket, és küzdöttek meg a támogatásukért. Az eseményen szerzett élményeikről és tapasztalataikról a résztvevő hallgatók egy körét kérdeztük:

Melvin Tammen:
Az Oldenburgi Egyetem közgazdaságtan és jogi mesterszakos hallgatója vagyok, az ELTE GTK-n jelenleg Erasmus program keretében járok. Összességében nagyon élveztem a rendezvényt, egyfelől a megoldandó eset forgatókönyve miatt, másfelől pedig tetszett az a barátságos légkör, amelyet a szervezők és a résztvevők együtt teremtettek meg, így igazán sokat tanulhattunk az eseményből. A csapatmunkánk kiváló volt: minden döntést megbeszéltünk, kölcsönösen meghallgattuk egymást, végül egyhangúan döntöttünk. Akkor sem vesztettünk volna semmit, ha nem nyerjük meg a versenyt, mert a mi szempontunkból mindig a legjobb döntést hoztuk.

Jaya Karthikeyan:
A pénzügy és számvitel alapszak másodéves hallgatója vagyok. Összességében azt tudom mondani, hogy az egész rendezvény nagyszerű tanulási élmény volt, és lehetőséget adott arra, hogy mélyebb betekintést nyerjek az ACCA világába. Ennek az eseménynek a legfontosabb részét számomra azok az ötletek és fontos információk megismerése jelentette, amelyekre mindenképpen szükségem lesz ahhoz, hogy jövőbeli karrieremet magasabb szintre emeljem.

Katonka Fanni:
Elsőéves nemzetközi gazdálkodás hallgató vagyok. Másod- és harmadéves pénzügy és számvitel hallgatókkal együttműködve sokat tanulhattam tőlük egy olyan csapatmunkán keresztül, ami akár egy életszerű projekt is lehetett volna. Annak ellenére, hogy még csak szeptember óta tanulok számvitelt, nagyon örültem annak, hogy értettem a specifikusabb feladatokat is, ezért azoknál is tudtam segíteni a csapatot. A sokszínű feladatok megoldásához használnunk kellett a kreativitásunkat, az egyetemen elsajátított tudásunkat és a saját személyes készségeinket is, ezáltal megtapasztalhattam, hogy több különböző személyiségű és beállítottságú ember milyen remek munkát tud végezni együtt. Kifejezetten tetszett, hogy az angol nyelvtudásunkat is kamatoztathattuk úgy, hogy bizonyos feladatokat angolul beszéltünk meg. Nagyon örülök annak, hogy együtt egy nagyszerű csapatot tudtunk alkotni, mindenki ki tudta hozni magából a maximumot a közös siker érdekében. Ugyan nem mi nyertünk, viszont a legnagyobb befektetést mi kaphattuk meg. Felejthetetlen élmény volt számomra a rendezvény!

Henyecz Noémi:
A gazdálkodási és menedzsment alapszak elsőéves hallgatója vagyok. Egy véletlen találkozás következtében jutottam el az ACCA Business Challange eseményre, és nagyon örülök, hogy ilyen váratlanul jól alakult az aznap estém. Örülök, hogy már elsősként részt vehettem egy ilyen különleges versenyen, hogy voltak építő gondolataim, amivel hozzátettem a csapatom eredményességéhez. A pláne az egészben, hogy ez nem egy magyar nyelvű verseny volt, így fejleszthettem az angol kommunikációs készségeimet, miközben új nemzetközi ismeretségekre is szert tettem, és nagyon jól szórakoztam. Biztosan magammal viszem erről az alkalomról azt, hogy bármilyen ijesztőnek is tűnik egy hirtelen jött lehetőség, bele kell vágni, mert a tapasztalásból tanul az ember: megtudtam, hogy angolul is képes vagyok eredményesen csapatban helytállni, és hogy merhetek kreatívan gondolkodni, mert ez visz előre.

Az ELTE GTK elkötelezett a számviteli tárgyak világszínvonalú oktatása mellett. Ennek jegyében már 2018-ra visszanyúló együttműködést alakított ki az ACCA-val. A kar kiemelkedő oktatási szintjét tanúsítja, hogy a világon mindenütt elismert ACCA-kvalifikáció tizenhárom angol nyelvű vizsgája alól, a jelenleg érvényben lévő akkreditáció alapján pénzügy és számvitel alapszakon diplomát szerzett hallgatóink számára öt, míg a számvitel mesterszakon végzetteknek hat felmentést biztosít a szakmai szervezet. Az ACCA-kvalifikációt a világ egyik legnagyobb presztízsű globális számviteli és pénzügyi képesítéseként tartják számon a szakmában.

ACCA Business Game 2023

ACCA Business Game 2023

0

/

0

0

/

0