Újabb újítás: Videótár az ELTE GTK-n

2022.02.04.
Újabb újítás: Videótár az ELTE GTK-n
Ismét jelentős oktatástechnikai innovációval jelentkezik, az ELTE Gazdaságtudományi Kar, az ország egyik legnépszerűbb kara. A márciusban átadásra kerülő videótár nyilvános számítógépein a kar hallgatói az adott félév előadásainak és szemináriumainak videóanyagaihoz férhetnek hozzá. 

Az ELTE GTK hallgatói már eddig is nagy mennyiségű oktatási videót nézhettek meg, akár otthonról is: a mesterszakosok az összes előadásvideót, az alapszakosok pedig tantárgyanként egy-egy videócsomagot. Ez nem változik. Ugyanakkor az ELTE GTK Videótárban az összes többi előadás és szeminárium is megtekinthető lesz, így az online eddig nem hozzáférhetőek is. 

 

Izgatottan várjuk e legújabb fejlesztésünk fogadtatását. Bár képzéseink alapvetően jelenléti formájúak, számos tanórai vagy egyéb videóanyagot eddig is elérhetővé tettünk online. Ez most azzal bővül, hogy egy erre kialakított speciális létesítményben szinte mindegyik tanóránk megtekinthető lesz. Régebben a kontakt oktatást leginkább az írott tananyagok, a jegyzetek és könyvek egészítették ki, ezekhez kapcsolódva az egyetemi könyvtári olvasótermek teltek meg. Manapság ez inkább a videók irányába tolódik, erre reagálunk most e videótári „olvasóteremmel”. Ez kiváló lehetőség lesz betegség, külföldi részképzés vagy egyéb okból kimaradt előadások és szemináriumok pótlására, de arra is, hogy egy-egy zárthelyi vagy vizsga előtt a hallgatók újból megnézzenek tanórákat

– mondta Andor György dékán.