Több mint 50 hallgató vett részt a délutáni sétákon

2023.04.26.
Több mint 50 hallgató vett részt a délutáni sétákon
Áprilisban új programsorozattal jelentkezett a GTK Túra Klub, jellemzően háromórás délutáni-koraesti könnyű sétákat szerveztünk.

Több mint 50 hallgató vett részt a GTK Túra Klub áprilisi programsorozatán, amelynek fő célja a főváros magas útvonalainak bejárása és izgalmas kilátópontok felkeresése volt. Az áprilisi intenzív számonkérési időszak ellenére, vagy éppen azért, alkalmanként 15-20 fő járta végig velünk a 10 km-es útvonalakat. Akik mindhárom sétát teljesítették a főváros szinte minden szegletére ráláthattak.

Mindegyik túrának megvolt a maga specialitása:

1. A „Dél-budai fények, amíg a szem ellát” útvonalon (link) benézhettünk a régi piktortégla üregekbe, a Frank-hegyi Turistaház – Rupp-hegy csúcs útvonalat pedig már a fejlámpák fényél jártuk be, így a látvány igazán lenyűgöző volt.

2. A „Budai tekergés” (link) volt a leginkább fárasztó kirándulás, mert nemcsak az Apáthy-sziklától az Újlaky-hegyre, majd tovább a Hármashatár-hegyre, hanem a Fenyőgyöngyétől az Árpád-kilátóba is fel kellett kapaszkodnia a résztvevőknek. Meglepő élményt jelentett, hogy míg az Oroszlán-sziklánál bátran pózoltunk, később az Árpád-kilátó alatt a vaddisznókat már kurjongatva kellett elűznünk.

3. A „Budai Sas-út” (link) egy könnyű ereszkedés az Eötvös Loránd parktól a KCSSK-ig. Miközben ez a túra volt, amelyik a leginkább beépített környezetben haladt, éppen ezért itt volt a leginkább meglepő a Széchényi-hegy, az Ördög-orom panoráma gerinc, a Fátra-tér, vagy a Sas-hegyen megtapasztalható panoráma.

A nagy sikerre és a jó hangulatra tekintettel ezeket a sétákat ősszel várhatóan megismételjük, ugyanis a GTK Túra Klub egyik fő célkitűzése, hogy ELTE tágabb környezetét, az egyetemnek otthont adó főváros szépségeit is megismerjék hallgatóink.


Május 1-jén a Sárga 20 túrán indít csapatot a GTK, amelyre jelentkezni itt lehet.

Május 11–12-én pedig a szokásos éjszakai Kari Bátorságpróbára kerül sor, amelynek kiírása május 2-től lesz elérhető.

A GTK Túra Klub korábbi túráiról a beszámolók elérhetők itt.

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0