„Tisztességesen felkészültem, és a legjobbat fogom kihozni magamból”

2018.01.05.
„Tisztességesen felkészültem, és a legjobbat fogom kihozni magamból”
Kövesdy Tamás, a Develor trénere és tanácsadója korábban olyan cégeknél volt HR-vezető, mint a Metro, a K&H Bank vagy a Pfizer. Figyelemre méltó szakmai tapasztalattal a háta mögött osztja meg velünk tanácsait, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk egy állásinterjún, és hogy mire érdemes ügyelni már az egyetemi éveink alatt, ha majd pályakezdőként egy jó cégnél, jó pozícióban szeretnénk elhelyezkedni!

Mennyit nyom a latban állásinterjún a külső megjelenés?

Inkább „higiénés” tényezőként fontos odafigyelni erre, nehogy már azelőtt „diszkvalifikáljuk” magunkat, mielőtt megszólalnánk. Ha kell, tanácsot is kérve meg lehet találni a személyiségünknek és a helyzetnek is megfelelő eleganciát, jellemzően business casual öltözéket. Bármilyen kirívó szín, túl lezser vagy pl. a kelleténél rövidebb, kivágottabb ruha, de slamposság, például a tornacipő is lehet problémaforrás…

Melyek azok a tulajdonságok, például gesztus, ami gyakorlatilag kizárja a jelöltet?

Mind a szlenges nyelvhasználat, a nyegleség, mind a túlzottan mesterkélt, erőltetetten komolykodó gesztusok, de a felkészületlenség és a túlzott elvárások is...

Ha csak egy valamit tanácsolhatna egy frissen diplomázott számára, aki jó állást keres, mit ajánlana?

Még diplomázás előtt vegyen részt szakmai projektmunkában, ha másokkal közös munkáról is van szó, akkor is legyenek jól meghatározott, önálló feladatai, és pluszpontot jelent, ha erre egy külföldi ösztöndíj keretében került sor.

Melyek azok a készségek, amelyek fejlesztése semmiféleképpen nem elhanyagolható, ha egy pályakezdő munkavállaló egy multinacionális környezetben helyezkedne el?

Az önálló vélemény kialakítása és kifejezése, csoportmunkához értékes hozzájárulás és mások meglátásaihoz való hatékony kapcsolódás, problémamegoldó és asszertív kommunikációs képesség, az önálló munkavégzésre való képesség, valamint a jó önszervezés!

Mit tanácsolna azoknak, akik nagyon izgulnak egy állásinterjún, és ez negatívan befolyásolja azt, hogy milyen képet mutatnak magukról?

Gyakorolják az interjúhelyzetet ismerősökkel, előtte írjanak össze egy személyes témagyűjteményt, amelyben a tanulmányaik kulcsmomentumait, szakmai témaválasztásaikat (dolgozat, diploma, projekt), fontosabb személyes döntéseiket a „miért”, a „személy szerint mit és hogyan tettem”, valamint a „milyen eredménnyel” kérdésekre választ adva néhány mondatban megírják és megtanulják. A gyakorlás segít abban, hogy jól érthetően el is tudják mondani. Az ismerősöket megkérhetik, hogy néhány váratlan kérdést is tegyenek fel nekik. Ha okostelefonnal felvetetik magukat ezen a gyakorló interjún, azt visszanézve be lehet azonosítani a tanulságos pontokat.

Az is fontos, hogy járjanak utána az adott iparág, cég, feladatkör jellegzetességeinek, lehetséges követelményeiknek, keressenek legalább egy személyes kapcsolódási pontot ezekben a témákban, cikkek, vezetők alapján, írják meg és tanulják meg előre a mondanivalójukat. Hitelesen, a kliséket kerülve fogalmazzák meg, hogy miért érdekli őket az adott feladatkör, az erősségeik közül mire tudnak építeni, és mi az, amiben még fejlődniük kell.

Sportoljanak előtte, és friss levegőn is mozogjanak heti több alkalommal, az interjú előtti napokban tartsanak kiegyensúlyozott napirendet, és jól aludják ki magukat!

Az interjú előtt körülbelül 10 percen át hosszan és mélyen lélegezzenek, mondják el magukban többször, hogy „tisztességesen felkészültem, és a legjobbat fogom kihozni magamból”, és interjú közben is fontos a nyugodt levegővétel. Utána pedig ne felejtsék el kiértékelni, azzal kezdve, hogy „mit csináltam jól”, és csak ezután azzal folytatva, hogy „mit csinálnék másként legközelebb?”