„Mindenképpen gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni”

Ribánszki Ágnes | 2024.04.07.
„Mindenképpen gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni”
Tordai Luca jelenleg 20 éves, az ELTE GTK Kereskedelem és marketing másodéves alapszakos hallgatója, cheerleader az ELTE - All Girl csapatában, valamint talajakrobatika edzéseket tart a szakosztály részére a - sportösztöndíj keretén belül. Emellett pedig az egyetemi Karrieriroda nyújtotta munkalehetőséget megragadva marketing gyakornokként dolgozik. Hogyan tudja mindezt összeegyeztetni egy fiatal egyetemista és mi is pontosan a talajakrobatika? – Lessünk be a kulisszák mögé.

Miért az ELTE GTK-ra esett a választásod, mikor a továbbtanulásról döntöttél?

Mindenképpen gazdasági irányba szerettem volna továbbtanulni, az ELTE GTK kezdetektől szimpatikus volt. Tetszett az, hogy rugalmas az órarend kialakítása, hallgató barátnak gondolom az egész ZH rendszert és a megajánlott jegyek szerzésének lehetőségét.

Hol és mikor találkoztál először a talajakrobatikával? 

Nagyon aktív gyerek voltam, a szüleimnek fontos volt, hogy mozogjak, de nem volt sosem rám kényszerítve egyik sport sem.  4-5 éves koromban kezdtem el sportolni, megjártam a röplabdát, trambulint, -majd 10 évig akrobatikus rock and roll-t táncoltam. Igazán akkor mélyültem el a talajakrobatika világában, amikor felköltöztem Budapestre. Mivel a cheerleading is a talajakrobatikára épül ennek és a sporttal töltött éveknek köszönhetően lettem egyetemi sportösztöndíjas és edző.

Sportösztöndíjban részesülsz, mit jelent ez pontosan és milyen feladatokkal jár?

Mindig is szerettem volna közvetíteni azt a tudást és érzést, amit a sport ad nekem. Tavaly nyílt lehetőségem arra, hogy a sportösztöndíj keretén belül heti kettő edzést tartsak a szakosztály részére. Mindenképpen szeretnék a jövőben edző lenni, így a felkínált ösztöndíjat nagyon jó lehetőségnek tartottam arra, hogy kipróbálhassam magamat ebben a pozícióban. Jelenleg a feladataim közé tartozik az edzés megtartása mellett a pályázatok írása, valamint önkéntes alapon különböző rendezvényeken való segédkezés.

Mit tudsz átemelni a sportból a hétköznapjaidba, tanulmányaidba? 

A kitartásomat, szorgalmamat és az alázatot. Az egymás felé való kölcsönös tisztelet a legfontosabb. Mindig is csapat-sportban tevékenykedtem, megtanultam, hogy megbecsüljem a csapattársaimat az edzőimet és saját magamat. Szerintem ezek a legfontosabbak, amiket a mindennapi életbe át tudtam vinni. Volt példa arra, hogy lesérültem, az előző szezonban bordarepedéses- zúzódásom lett a felkészülési időszakban. Ekkor jöttem rá arra, hogy a legnehezebb pillanatokban is ki kell tartanom, a csapattársaim és az edzőim pedig átsegítenek mindezen. Ebből nagyon sok pozitívumot tudtam átemelni az életem számos területére.

A versenyzés során mi volt eddig a legnagyobb eredmény, amit elértél/elértetek és igazán büszke vagy rá?

Legnagyobb eredményem eddig a Santa’s Cheer Cup-on volt, amely egy magyar verseny, ahol a csapatunkkal első helyen végeztünk. Továbbá, tavaly harmadikak lettünk a magyar bajnokságon. Jelenleg készülünk egy németországi nagy versenyre, ami majd májusban kerül megrendezésre. Az edzések egyre keményebbek, sok hétvégi edzésünk van, külföldi edzők is segítik a munkánkat.

Hogyan képzeled el magadat a következő években, mik a terveid?

A cheerleading miatt mindenképpen szeretnék az ELTE és a BEAC kötelékében maradni. Április 6-án volt egy bemutatónk, amely a Ludovika Arénában került megrendezésre. Az előadás a májusi nagy versenyre való felkészülésünket segítette, hiszen a fellépésekből sokat tudunk tanulni. Aki kedvet kapott a cheerleadinghez vagy a talajakrobatikához, bátran csatlakozhat edzéseinkhez!

Fotók: Palasics Bence