Február 3: Nyílt nap az ELTE Gazdaságtudományi Karán

Február 3: Nyílt nap az ELTE Gazdaságtudományi Karán
02/03

2022. február 03. 09:00 - 13:00

ELTE GTK (1088 Budapest, Rákóczi út 7.)

02/03

2022. február 03. 09:00 - 13:00

ELTE GTK (1088 Budapest, Rákóczi út 7.)


2022. február 3-án ismét nyílt napra várja az érdeklődő középiskolásokat és szüleiket az ELTE Gazdaságtudományi Kara. A GTK Rákóczi út 7. szám alatti Q épületében több helyszínen futó program keretében 9–13 óra között előadások, bemutatók, tájékoztatók várják majd az érdeklődőket. A továbbtanulásról való döntés előtt álló középiskolások szülei számára 17 órától külön tájékoztató kezdődik.

A tervezett program négy fő tartalmi egységből áll. Az első az általános tájékoztató, amely a hazai gazdasági felsőoktatás egészét, ezen belül az ELTE GTK pozícióját mutatja be. A második blokkban a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a kereskedelem és marketing, valamint a nemzetközi gazdálkodás alapszakok közötti választáshoz kapnak hasznos információkat az érdeklődők, de szó lesz a GTK külön költséggel nem járó angol nyelvű képzési lehetőségeiről is. A harmadik blokk a felvételi pontszámítás rejtelmeivel és az egyetemi élet oktatáson kívüli főbb elemeivel foglalkozik. Végül a negyedik nagy tartalmi blokkban a kar oktatói három-négy fő szakmai területről mutatnak be egy-egy 15 perces minielőadást. 

A rendezvény gördülékeny lebonyolításának érdekében a szervezők kérik, hogy az érdeklődők előzetesen regisztráljanak.

Természetes, hogy a továbbtanulásról szóló döntés meghozatala előtt a szülők is szeretnének tájékozódni. Az ő részükre szervezett külön tájékoztatón az egyetemválasztás szempontjaival, a felvételi pontszámítással és a bejutási esélyekkel, a költségekkel, valamint az ELTE Gazdaságtudományi Kara által kínált képzési koncepcióval ismerkedhetnek meg.

A rendezvényeken maszk használata kötelező. Igény szerint részvételi igazolást állítunk ki.