Az ELTE GTK hallgatói májusban is túráztak

2024.05.22.
Az ELTE GTK hallgatói májusban is túráztak

40 kilométer a sárgán

Május 1-jén az ún. Sárga teljesítménytúra 40 km-es távját teljesítette a Sáfár Zsófia számvitel mesterszakos hallgatónk által vezetett csapat. Nagyra értékeljük Zsófi kezdeményezését és proaktivitást, ami két okból fontos a GTK számára. Egyrészt büszkeséggel tölt el bennünket, hogy karunk idén is aktív részvétellel tudta támogatni a BEAC által évente megszervezett programot (a szemfülesek a befutókapun kiszúrhatják a logónkat is). Másrészt ez volt az első olyan program a GTK Túra Klub életében, amely hallgatói kezdeményezésre jött létre. Külön köszönet ezért!

Gratulálunk a csapat minden tagjának, hiszen ekkora táv megtétele nemcsak korai kelést igényel, hanem fizikai kihívást is jelent, amit a képekből láthatóan a résztvevők örömmel viseltek el. Ezen a jó társaság és a célban elfogyasztott paprikás krumpli is minden bizonnyal rengeteget dobott.

Jó felkészülést Zsófinak a jövő májusi 70-es távhoz! Tartsunk vele minél többen!

Újabb 15 fővel bővült a bátrak tábora

Május 16-án került megrendezésre a Tavaszi Bátorságpróba. A hajnalra várt vihar miatt idén az indulást 19:00 órára hoztuk előre. Több ismétlő megjegyezte, hogy így végre láthatja azt is, hogy milyen szép helyeken vezet az éjszakai túra. A Róka-hegyi kőfejtőről még naplementében pillanthattunk vissza Budapestre, a Nagy-Kevélyen azonban már fejlámpák fényénél falatoztunk, lábunk alatt a kivilágított várossal. A Mackó-barlang, majd a Gyopáros-barlang érintésével a GTK-s csapat még éjfél előtt Pilisborosjenőn fejezte be a 15 km-esre rövidített túrát, így a Túra Klub – teljesítésért járó – emlék-kitűzőit ki-ki már a buszon tűzte fel a hátizsákjára.

A következő Bátorságpróbára szokás szerint az október 23-ai héten kerül sor.

Nyáron egynapos kerékpártúra várható, a felhívás a kar szokásos csatornáin lesz elérhető.