1250-en tettek felvételi vizsgát az ELTE gazdasági mesterszakjaira

2022.06.03.
1250-en tettek felvételi vizsgát az ELTE gazdasági mesterszakjaira
A gazdaságtudományi mesterképzési területen az ELTE Gazdaságtudományi Kara már évek óta piacvezető. Az idei őszi évfolyamra ismét rekordszámú jelentkezés, köztük 926 első helyes érkezett. Közülük 1250-en április 28. és május 2. között tettek felvételi vizsgát, a felvételi eredményhirdetés július 21-én lesz.

A vizsga két részből állt. A szóbeli tíz bizottság előtt zajlott, az írásbeli pedig a GTK Vizsgaközpontban került megszervezésre. Az online szóbeli vizsgán elsősorban a hallgatók szakmai előéletéről és motivációiról kívántak benyomást szerezni a bizottságok tagjai, az írásbeli vizsgán pedig a jelentkezők általános és szakmai ismereteiről, problémamegoldó készségéről szerettek volna meggyőződni. Mint Andor György, a GTK dékánja elmondta, a felvételi fő célja nem a jelentkezők lexikális ismereteinek felmérése, hanem annak eldöntése, hogy rátermett-e az itteni tanulmányokra, kellően elszánt-e erre, és számára valóban az ELTE GTK adott szakja jelenti-e a legjobb továbbtanulási irányt. 

A vizsgákon összesen 45 pontot lehetett szerezni, amelyből 10 pont esett a szóbeli részre. A felvételin elért pontszámokat június 15-e után ismerik majd meg a jelentkezők. Július 7-ig még nyitva áll a sorrendmódosítás lehetősége is, a ponthatárok kihirdetésére pedig várhatóan július 21-én kerül sor. 

Ami a felvett hallgatók számát illeti, az ELTE GTK a tavalyi 880 fős létszám némi növekedésével számol, amivel várhatóan stabilan őrzi majd továbbra is az országos piacvezető helyét.