ELTE Business Class Ösztöndíj

ELTE Business Class Ösztöndíj

Az alapszintű ELTE Business Class Ösztöndíj a budapesti képzési helyű gazdálkodástudományi (nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing) alapszakos, nappali tagozatos, aktív félévet teljesítő, önköltséges hallgatók számára kerül kiírásra.

A 2021 őszétől beiratkozóknak a Business Class ösztöndíj összege félévenként 175 ezer Ft, azaz a 350 ezer Ft-os félévenkénti önköltség terheit 175 ezer Ft-ra mérsékeli (kb. havi 30 ezer Ft). A fennmaradó rész természetesen finanszírozható a kamatmentes Diákhitel 2 programon keresztül is.

Az ösztöndíj első két félévre érvényes elnyeréséhez szükséged van: az állami ösztöndíjas ponthatárnál legfeljebb 25 ponttal alacsonyabb felvételi pontszámra (pl. 400 pontos állami ösztöndíjas ponthatárnál legalább 375 pont) és legalább középfokú angol nyelvvizsgára (B2 komplex vagy azzal egyenértékű érettségi eredmény). A későbbi félévekre vonatkozó feltételek a tanulmányok teljesítésével kapcsolatos átlagos teljesítményre, továbbá – előre megadott lehetőségekből általad választott – tantervi követelményeken túlmutató plusz tevékenységekre vonatkoznak. A képzés harmadik félévétől már feltétel, hogy

  1. nem lehet jelentősebb tanulmányi lemaradásod (10 kreditnél több, ami általában két-három tantárgyat jelent), és a tanulmányi átlagod el kell érje a 3,5-öt;
  2. rendelkezned kell angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával (C1 komplex vagy azzal egyenértékű);
  3. néhány tantárgyat angol nyelven kell teljesítened; 
  4. az Elective Active szabadon választható tárgyak közül néhányat az adott tanulmányi félévre előírt számban el kell végezned; 
  5. egyéb (közösségi, tudományos, idegen nyelvi, művészeti, sport stb.) többletteljesítményt kell felmutatnod.

E feltételek teljesítésétől függően félévenként elnyerhető, illetve elveszthető az ösztöndíj. Viszont ha teljesíted az adott félévre vonatkozó feltételeket, később is beléphetsz a programba, vagy ha esetleg némileg le is maradnál, amint ez behozod, újra ösztöndíjas lehetsz.

E tájékoztató csak a fontosabbnak tartott feltételekre terjed ki, végleges és részletes tájékoztatást az Oktatási Hivatal felvi.hu webes felületén, valamint a gtk.elte.hu honlapon keresztül adunk. Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.

Pályázat benyújtása

A pályázat a Neptunon keresztül nyújtható be. A pályázati lap az ELTE Neptun hallgatói webes felületen az Ügyintézés>Kérvények menüpontban érhető el.

Cím Érvényességi kör Létrehozva Módosítva
ELTE GTI Business Class Ösztöndíjprogram - részletes feltételek 2018/2019. tanévben tanulmányaik megkezdett hallgatók 2018.11.15. 2019.09.02.
ELTE GTI Business Class Ösztöndíjprogram - részletes feltételek 2019/2020. tanévben tanulmányaikat megkezdett hallgatók 2019.09.02. 2019.09.02.
Szakmai/tudományos tevékenységre és/vagy hallgatói közéleti tevékenységre vonatkozó követelmények 2018/2019. és 2019/2020. tanévben tanulmányaikat megkezdett hallgatók 2019.09.05. 2019.09.05.

Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.